16 Ocak 2019 Çarşamba

Kutu Oyunları Zararları Ve Faydaları ( İkisi 1 Arada )

Öncelikle merhabalar. Bugün ki yazımızda kutu oyunlarını hem inceleyip hem tartışacağız. Hepimizin bildiği en ünlü kutu oyunu olan monopoly'i çocukken de olsa mutlaka oynamışızdır.  Oyunun amacı mümkün olduğunca çok  emlak satın alarak diğer oyuncuları iflasa sürüklemek. Peki oyunun amacı güzel ama ya dostu dosta kırdırıyor ise ne yapmalı ?   Aslında monopoly'nin amacı tüm oyuncuların zenginliğini arttırma ama kar güden  amaç  tek bir oyuncunun hüküm sürmesi ve diğer oyuncuları iflasa sürüklemesi.  Bu oyun yüzünden bir-çok arkadaş küsmüş, eş, sevgili ayrılmış  ve birçok grup dağılmıştır. Çünkü oyuna kendimizi birden kaptırınca ister istemez diğer oyuncuların kalbi kırılıyor. Oyunda herkes zengin olsa oyunun tadı çıkmaz. Bir kişi hüküm sürecek ve diğer oyuncular boyun eğecektir. Oyunda çok fazla hırs yapılırsa eğer olacaklar kaçınılmazdır. Her şeyi tadında bırakmalı ve bir oyun için asla dostumuza, sırdaşımız olan insanlara yanlış yapılmamalıdır.  Oyunun zevkli kısmına gelirsek eğer Monopoly aslında çok zevkli ve sevdiklerimizle çok güzel vakitler geçirebileceğimiz oyundur. Tabi oyun serilere ayrıldığı için kim nerede başlayacağına karar veremiyor. Oyunda ben paralar ile uğraşamam dağınıklık olmasın diyenler Monopoly - Elektronik Bankacılık, Dijital Bankacılık gibi oyunları alarak başlayabilir. Monopoly'de ben Türk isimleri görmek istiyorum diyen insan Monopoly Türkiye alabilir. Monopoly'de acemiyim baştan başlamak istiyorum diyenler ise monopoly klasik alabilir. Oyunu bilmeden birden Monopoly Milyoner alırsanız sıkılırsınız. Çünkü milyoner oyununda oynanış farklıdır. Tabi Birden çok serisi bulunduğu için İnternet adreslerinden bakabilir siz karar verebilirsiniz. Monopoly - Dünya Şehirleri,  Monopoly Milyoner, Monopoly Cityville, Monopoly Empire ve bir çok serisine bakabilir uygun fiyatlara alabilirsiniz. Arkadaş çevreniz geniş ve iyiyse saatlerce oynayarak hem eğlenir hem de şu soğuk kış gününde içinizi ısıtırsınız vallahi. :) 




Peki Diğer Kutu Oyunlarına Gelirsek ?

Monopoly oyunundan sonra en çok duyduğunuz tabu oyunudur sanırım. Tabu ise kişisel gelişim oyunudur. Tabu için sessiz sinema veyahut kelime oyunu diyebiliriz. Tabu oyununda dokunulmazlığı olan kelimeleri kullanmadan, hedefte yer alan kelimeyi takım arkadaşlarına az bir zaman zarfında anlatma kuralına dayanmaktadır. Zaman dolduğunda ise sıra öbür oyuncuya geçer.  Bu oyunda klasik, xl olarak serilere ayrılmaktadır. Hem kültürünüzü geliştirmeye hem monopoly'e nazaran oyuncularla daha az problem yaşayacağınızı sanıyorum.   Tabuda bir şeyler öğrenir ve öğretirsiniz. Gayet eğlenceli bir kutu oyunudur kendileri. :)





Kızma Birader ! :) Kesinlikle duyduğunuzu düşünüyorum. 

Kızma birader oyunu en az 2 kişi ile en çok 4 kişi ile oynanır. Her oyuncunun 4 adet piyonu vardır. Siyah, kırmızı, yeşil ve sarı renkteki piyon takımlarından herkes dilediği rengi seçer. Kızma birader oyununda saat yönünde ilerlenir. Oyuncular hangi rengi seçtiyse o rengin olduğu köşeye (kaleye) 4 adet piyonunu koyar


 Oyunda amaç, bu 4 tane hapsedilmiş piyonu oyun tahtasının ortasında bulunan kendi renk grubuna kaçırmaktır. Sırayla olmak üzere her oyuncu tek tek zar atar.









Europol'u  biliyor musunuz ? :)


Bu oyunda bir monopoly edası vardır. Oynanış Aynıdır. 









En çok bilinen kutu oyunlarını sıraladık. Bir daha ki listemizde bilinmeyen ve zeka-kültür oyunlarını derleyeceğiz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder